Desatero pro návštěvníky našich degustací

Každá vinná degustace je trochu jiná, podle toho, co preferuje její organizátor. Abychom předešli zbytečným dohadům a nováčkům usnadnili představu, co od nás a našich degustací vlastně mohou čekat, sepsali jsme toto desatero.
 
Desatero návštěvníka našich degustací:
 
1. Na degustaci se musíte přihlásit předem, příchod bez přihlášení bude mít nejspíš ten efekt, že vás na degustaci nepustíme- neměli byste si kam sednout.
Příhlášení proveďte formulářem na těchto stránkách, pokud je otevřený- poznáte to tak, že do něj lze psát.
 
2. Pečlivě před přihlášením zvažte, zda opravdu dorazíte. Pokud byste se přihlásili a bez omluvy nepřišli, s největší pravděpodobností vás zařadíme na “černou listinu” a na žádnou naší degustaci se pak hodně dlouho nepodíváte.
 
3. Nepožadujeme společenský oděv, oblékněte se běžně a pohodlně. Na druhou stranu použité montérky a tričko s nápisem Blowjob is better than no job taky asi nejsou tím pravým řešením.
 
4. Degustace začíná v 19.00 a čekáme maximálně pět minut. Příchod prosíme mezi 18. 20 a 18. 45. Pokud nám dá někdo vědět, že nestíhá a dorazí později, nečekáme na něj, ale může pak po svém příchodu dochutnat vzorky, které mu unikly. Ovšem pozdní příchod musí být výjimkou, nikoliv pravidlem.
 
5. Sál plníme na maximální rozumnou kapacitu, tedy aby vám při degustování bylo příjemně. Nelze ovšem požadovat, že u stolu pro šest budete dva, protože vám cizí lidé vadí. Degustace je i o kontaktu s jinými vínomilci.
Pokud chcete s někým sedět u stolu, sdělte nám to, pokusíme se vyhovět. Berte na vědomí, že nejsme seznamka ani nehodláme lušit rébusy. Tudíž požadavky: chci sedět s Pepou, ale ne Maruškou, a pokud ano, tak jen tehdy, když u toho nebude Míra s Alicí, okamžitě ignorujeme.
K dispozici je voda, chléb a sýr na neutralizaci chuti, žádná jídla ani občerstvení během degustace nejsou podávána.
Prázdný půllitr uprostřed slouží k odlévání vzorků a po skončení degustace se neexuje, ale vylijeme ho.
 
6. V hotelu platí přísný zákaz kouření. Kouřit je možné o přestávce před budovou. 
Degustace je přerušena jednou přestávkou, obvykle po bílých vínech, zhruba v polovině.
 
7. Je jistě milé, že se vnoučkovi klube první zub, přidali vám v práci nebo vám zemřela tchýně. Klidně o těchto radostných událostech informujte ostatní, ale po degustaci! Vinař nemá místo krku amplión, jel k nám obvykle skoro 400 kilometrů, takže poslouchat jeho výklad a nerušit je elementární slušností.
Během degustace vypněte mobilní telefon. Možná přijdete o životní obchod s diamanty za miliardu, ale daleko spíše si lépe užijete degustaci.
 
8. Vinař předvádí obvykle 12 vín, ochutnáte tzv. degustační vzorek, tedy relativně malé množství vína. Důvod je ten, abyste po ukončení degustace ještě našli dveře. Nepožadujte tedy po nalévajících “lampy” vzorku stylem- Dolej, Bušku, já to snesu nebo Když jsem si to zaplatil, tak vám tu vypiju i mrtvýho voko. Vzorky si můžete přepít v libovolném množství po skončení degustace.
Degustace končí závěrečným losováním výherce jedné láhve a sdělením nás, organizátorů, že končí oficiální část degustace.
Oficiální část degustace končí obvykle v 21. 30, neoficiální před 23. 00.
 
9. Veškerá ochutnaná vína si pak můžete zakoupit ihned na degustaci přímo od vinaře. Do té doby prosím zůstaňte na místech, nejsme v komunismu a nepřivezli nám banány.
 
10. Vzorky po skončení degustace vám nalijeme u pultu to do skleničky nebo skleniček. Větu Dej sem flašku, ať sem nemusím furt courat! nepoužívejte.
 
 
Možná to s předchozích řádek nevypadá, ale nováčky máme rádi, jsme k nim ochotní, rádi jim zodpovíme všechny dotazy a pokud pošlou kvalitní obrázek v bikinách, tak se na ně i hodně těšíme.