Podmínky

pro splnění certifikace VOC

Pro vysvětlení, co je VOC, klikněte sem.

Seznam 13 podmínek, které se musí dodržet pro splnění certifikace VOC.

1.

Výrobce musí být členem VOC Znojmo, o. s.

2.

Povoleny jsou pouze odrůdy Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené a jejich cuveé.

3.

Hrozny musí pocházet z registrovaných vinic

4.

Hrozny musí mít nejméně 19° NM.

5.

Výnos nesmí překročit 2,5kg na keř.

6.

Sběr hroznů je prováděn pouze ručně.

7.

Vína smí být uzavřena pouze korkovým uzávěrem.

8.

Školení vína nesmí probíhat metodou „barikování“.

9.

Vína nesmí být vyrobena metodou dlouhodobého zrání na kvasničných kalech.

10.

Jablečno-mléčná fermentace je povolena.

11.

Zbytkový cukr ve víně je povolen do 25g/l.

12.

Obsah alkoholu ve víně je omezen na maximálně 13,9% objemových.

13.

Vína musí výrazně vykazovat typické senzorické vlastnosti znojemské podoblasti.